Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Kävelykengät, jotka kestivät ja kestivät

Teksti: 06.08.2012 21.08 Mielen päällä juuri nyt, Testit, Uusimmat

Tuskin oli 2000-luku kunnolla ehtinyt käynnistyä, kun päätin ostaa uudet kengät. Maltoin luopua niistä vasta aivan äsken eli reilut kymmenen vuotta myöhemmin.

2000-luvun alkuvuosina tehty kenkähankinta ei ollut halpa, mutta hinnalla sai laatua. Nauhat on toki vaihdettu muutamaan kertaan. Kenkien kiillotuksen lopetin vasta sitten, kun siirsin ne postinhakujalkineiksi.

Nuo Lloyd-merkkiset kengät olivat aktiivisessa työ- ja juhlakäytössä noin kahdeksan vuotta. Kun nahka alkoi murtua kenkien takaosasta, siirsin ne postinhakujalkineiksi.

Murtuman alkusyy lieni samainen postilaatikolla ramppaaminen, sillä kun ulkona vain piipahtaa, kenkiä ei viitsi asettaa jalkaansa kokonaan.

Kun kantapää on kengän reunan päällä, nahka alkaa murtua ennemmin tai myöhemmin. Jalkineiden pohjat sen sijaan eivät murtuneet missään vaiheessa, vaikka käytin niitä runsaasti myös työmatkapyöräilyssä.

Niin tai näin, kahdeksan vuotta käyttöikää 150 euron hintaan on minusta sangen kohtuullista. Tämä tarkoittaisi 18,75 euron vuosikuluja ja vielä pari ilmaista saattohoitovuotta postilaatikollapiipahtelukenkinä ennen roskiinheittämistä.

Lloyd-puolikengät
Ostoajankohta: toukokuu 2001
Ostopaikka: Kenkökauppa Helsinginkadulla Kurvin kulmilla
Hinta: noin 900 markkaa (noin 150 euroa)
Kustannukset/vuosi: 18,75 euroa

  • Ilmoitukset