Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Kirjoittajat

Juhani Korhonen
Minä olen Juhani Korhonen, asun Helsingin laitamilla ja kirjoitan tähän nettijulkaisuun säännöllisen epäsäännöllisesti. Myös jotkut ystäväni tekevät samoin. Kirjoittajien nimet löytyvät heidän tekstiensä yhteydestä tai sitten eivät.

Elämässäni on pitkään ollut kolme kohokohtaa: roskapussin vieminen jäteastiaan, postilaatikon tarkistaminen ja puhelinvastaajan merkkivalon silmääminen kotiin saapuessa.

Nykyään juuri kukaan ei soita lankapuhelimeeni eikä lähetä kirjeitä, paitsi laskuja toisinaan, joten kun tarkemmin ajattelen, niin oikeastaan tulen siihen johtopäätökseen, että elämäni tärkein ja ainoa kohokohta on tuo roskapussin vieminen.

Vien roskat vähintään kerran päivässä ja silloin kun meillä on syöty kalaa tai lihaa, vähän useamminkin. Elämässäni on siis yli neljäsataa kohokohtaa joka vuosi. Se on niin paljon, että minulla ei liene mitään syytä tuntea itseäni onnettomaksi.

Varsinkin kun aina roskakatoksella käydessään saa uutta tietoa naapureistaan ja ihmisluonteen ulottuvaisuuksista ylipäätään.

Gilbert Granholm
Minäkin asun pääkaupungin laidalla ja tuumailen täällä säännöllisen epäsäännöllisesti. Koska tämä sivusto on sangen kierrätyshenkinen, kierrätän täällä aluksi jo aiemmin julkaistuja Intervaliajattelija-tekstejäni. Uusiakin tehnen, kunhan ennätän. Jos kaipaat kieroutuneempaa huumoria tai satiiria, tutustu päätoimittamaani Uutissirkus-verkkolehteen.

  • Ilmoitukset