Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Talomme asukas hankki uuden pesukoneen

Teksti: 17.06.2009 13.06 Roskat ja jätteet, Uusimmat

Taloyhtiömme asukas on hankkinut uuden pesukoneen. Hän on hoitanut itse sen kotiinkuljetuksen. Nämä luotettavat tiedot sain varhain tänä aamuna, kun avasin roskakatoksemme oven.

Jos asukas olisi tilannut uuden pesukoneensa kotiinkuljetuksen sen ostopaikasta, hän olisi päässyt samalla kätevästi eroon vanhasta koneestaan. Koska kuljetusmiehet eivät käyneet hänen luonaan, he eivät vieneet pois tuota vanhaa konetta ja hän joutui hoitamaan sen itse pois asunnostaan.

Johonkin tämäkin pyykinpesukone roskakatoksestamme joutuu, varmaankin kaikkien taloyhtiön asukkaiden kustannuksella.

Johonkin tämäkin pyykinpesukone roskakatoksestamme joutuu, varmaankin kaikkien taloyhtiön asukkaiden kustannuksella.

Niinpä asukas raahasi entisen pesukoneensa puolenyön ja aamuseitsemän välillä roskakatokseemme jäteastioiden viereen. Olisi mielenkiintoista tietää, miten hän arvioi pyykkikoneensa poistuvan roskalaatikkojemme luota. Jäteauton kuljettaja ei ainakaan nosta sitä hänen puolestaan yhtään mihinkään.

Koska koneen omistaja ei poikkeuksellisesti ollut sullonut sen sisään muita roskiaan, vanhoja lehtiään eikä osoitteellisia kirjekuoriaan, en tiedä hänen nimeään enkä voi keskustella hänen kanssaan. Jos voisin, niin ehdottaisin hänelle seuraavaksi kodinkoneenvaihtokerraksi uutta toimintatapaa.

Kun luopuu vanhasta pesukoneestaan, kannattaa luopua myös sohvasta tai nojatuolista. Pääkaupunkiseudulla kierrätyskeskus noutaa ilmaiseksi käyttökelpoiset huonekalut ja jos tuolloin haluaa päästä eroon jostain kodinkoneestaan, sekin otetaan maksutta samaan kyytiin huonekalujen kanssa. Yksittäisiä kodinkoneita kierrätyskeskus ei nouda.

Aiheesta enemmän:
Kierrätyskeskus opastaa: SER-vastaanotto
Valtakunnalliset kierrätyspisteet

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

  • Ilmoitukset