Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Seitsemäntoista euron laatutuote

Teksti: 02.07.2009 07.07 Muut tuoreimmat, Testit, Uusimmat

Tämän hupparin tekijää haluaisin kiittää kädestä pitäen: kuusitoista vuotta käyttöikää 17 euron hinnalla.

En tiedä missä ja kuinka pienillä käsillä hupparini on ommeltu, mutta kestävä se on ollut. Ei taida löytyä sellaista puuhaa, mitä en olisi tehnyt juuri tämä vaate ylläni. Olen käyttänyt sitä vapaa-aikana ja töissä, yöllä ja päivällä. Lenkkeilyssä, suunnistuksessa, pyöräilyssä, halonhakkuussa, kadulla kävelyssä, toimistopöydän ääressä ja nukkuessa.

Pesut ovat vaalentaneet ja kuluttaneet vaatetta, mutta 16 vuotta on silti kelpo käyttöikä.

Pesut ovat vaalentaneet ja kuluttaneet vaatetta, mutta 16 vuotta on silti kelpo käyttöikä.

Ensimmäisten kymmenen vuoden aikana huomasin, että huppari ei kulu millään. Sadat pesut vaalensivat sen väriä, mutta kangas säilyi ehjänä. Vielä tänäänkin voisin sanoa, että huppari on ehjä. Siinä ei ole reikiä, mutta kangas on paikoitellen kulunut kokonaan pois aluslankojen päältä. Yläosastaan vaate on läpinäkyvä.

Niinpä noin kuudentoista vuoden aktiivisen käytön jälkeen olen alkanut harkita hupparista luopumista. En ole kuitenkaan vielä poistanut sitä vaatekaapistani, koska olen tuumaillut niin, että jos sen alla käyttäisi vaaleaa t-paitaa, ei läpinäkyvyyskään haittaisi.

Mikä: Huppari
Valmistaja: Nike
Hinta: 99 mk (noin 17 euroa)
Hinta/käyttövuosi: 1,06 euroa
Ostopaikka: Helsinki, Kalevankadun ja Annankadun kulman tienoilla joku vaateliike 1990-luvun alkupuolella

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

  • Ilmoitukset