Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Renkaanvaihto käy joutuisasti

Teksti: 16.10.2009 11.10 Muut tuoreimmat, Tein itse, Uusimmat

Televisiouutiset näyttävät joka syksy renkaanvaihtoa rengasliikkeessä. Saman puuhan voi tosin hoitaa itse siinä ajassa, joka kuluisi liikkeeseen ajamiseen.

Renkaanvaihto on niitä harvoja huoltoja, jotka uudenaikaiselle autolle pystyy tekemään ilman korjaamon apua. Aikaa menee alle puoli tuntia ja työkaluiksi riittävät tunkki ja ristikkoavain tai varrellinen pyöränmutteriavain.

Monet ehkä pelkäävät, etteivät saa koneella kiinni väännettyjä muttereita auki. Jatkovarsi auttaa väännössä ja sellaiseksi käy mikä tahansa metalliputken pätkä, jonka sisään ristikkoavaimen tai pyöränmutteriavaimen varsi sopii.

Avausvääntö kannattaa tehdä ennen auton nostamista tunkin varaan, viimeinen kiristys niinikään vasta silloin kun auto on jo laskettu tunkilta. Joidenkin satojen kilometrien ajon jälkeen kun vielä varmistaa muttereiden kireyden, niin autoilu sujuu ongelmitta kevääseen asti, jolloin televisiouutiset palaavat taas rengasliikkeeseen.

Aiheesta lisää:
Katso perusteellinen opastusvideo Yhteishyvä-lehden nettisivustolta

  • Ilmoitukset