Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Kolmen kuukauden saappaat lapselle

Teksti: 02.10.2010 18.10 Mielen päällä juuri nyt, Muut tuoreimmat, Roskat ja jätteet, Testit, Uusimmat

Japanilaisen Sanrion Hello Kitty -hahmo on kestänyt aikaa miltei neljä vuosikymmentä. Hahmon kuvalla varustetut viidentoista euron saappaat pitivät vettä alle neljä kuukautta.

Näissä jalkineissa materiaalin liimaus väsyy nopeammin kuin lapsen jalka kasvaa.

Lapselle jalkineita ostaessani mietin kolmea asiaa: kuinka pian nämä jäävät pieniksi, kuinka paljon nämä maksavat ja kuinka hyvät nämä ovat jalalle.

Hello Kitty -saappaat houkuttelivat Tarjoustalossa luokseen, koska niiden kuviointi oli juuri sitä, mistä saappaita tarvinnut nelivuotias oli muutoinkin innostunut. Ostopäätöstä joudutti hinta, joka oli niukat 15 euroa.

Kuvittelin, että näillä vailla valmistajan nimeä myytävillä saappailla mentäisiin vesilätäköissä keväästä seuraavaan kevääseen eli kunnes lapsen jalka kasvaa niistä ulos. Toisin kävi. Saappaiden ohut pinta ei sietänyt taivutusta.

Jalkineet kestivät toukokuun rapakot, kesän muutamat ukkoskuurot ja rantakahlaukset, mutta elokuun ensimmäisissä sadekeleissä molemmat jalat kastuivat. Sekä oikean että vasemman saappaan pinta oli revennyt. Lätäköiden vesi lorisi sisään nilkan kohtaan auenneista palkeenkielistä.

Pitäisikö viidentoista euron kumisaappaiden kestää lapsella yli kolme kuukautta? Mielestäni pitäisi. Pitäisikö näin lyhytikäiset saappaat viedä kauppaan takaisin? Mielestäni pitäisi.

Miksi sitten en tee niin? Siksi, että Tarjoustalo ei ole päivittäisten reittieni varrella. Jos lähden sinne erikseen, siinä kuluu noin tunti. Vaikka ystävällinen henkilökunta suostuisikin tuotteen vaihtoon, arvioin hommaan kuluvan vapaa-ajan vähintään 15 euron arvoiseksi.

Seuraava saapaspari oli pakko ostaa heti lähimmästä mahdollisesta liikkeestä. Tässä hankinnassa ratkaisi hinta. Kun se on yli 20 euroa, kestää myös saappaan pinta. Tai saapa nähdä, uusi kestotesti on juuri meneillään.

Hello Kitty -kumisaappaat
Valmistaja: Ei tietoa
Hinta: 14,90 euroa
Pääomakulut/vuosi: 59,60 euroa
Kestävyys: Kolme kuukautta
Ostopaikka: Tarjoustalo, Vantaa

  • Ilmoitukset