Roskakatos

Ajatuksia jäteastialta ja astian vierestä

Vanhanen elää menneisyydessä

Teksti: 08.08.2008 10.08 Havainnot, Joukkoliikenne, Muut tuoreimmat, Uusimmat

Pääministeri Matti Vanhanen tekee joukkoliikenneratkaisuja kolmenkymmenen vuoden takaisten havaintojensa pohjalta, käy ilmi hänen blogistaan.

Matti Vanhanen kaipaa nettipäiväkirjassaan koko Suomeen yhtenäistä matkalippujärjestelmää. Samalla hän tulee paljastaneeksi laajan tietämättömyytensä nykyisestä suomalaisesta joukkoliikenteestä.

Vanhanen ei liene matkustanut rautateillä noin kolmeenkymmeneen vuoteen, koska hänen käsityksensä mukaan VR käyttää edelleen pahvisia junalippuja, joihin konduktööri lyö reiän. Myöskään pääministerin muu tietous joukkoliikenteestä ei kuulosta vakuuttavalta.

“Nyt meillä on käytössä pankkikortin lukemista, leimattavia lappuja, junissa pannaan pahvikorttiin reiät, pääkaupunkiseudulla pitää todistaa kuvallisella lapulla matkustusoikeus, firmoilla on taksikortteja, lentokoneet käyttävät elektronista lippua, jossain saa kai maksaa kännykällä jne.”, pääministeri erittelee käsityksiään matkalipuista.

“Ei kukaan usko, että eletään 2000-lukua”, hän tiivistää päiväkirjamerkinnässään 4. elokuuta 2008.

Pääkaupunkiseudulla jo matkakortti

On ymmärrettävää, että pääministeri ei ehdi havaita kaikkia uudistuksia heti tuoreeltaan. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä ja Vantaalla kuvallisen kuukausilipun käytöstä luovuttiin vuonna 2001, kun sen tilalle tuli elektroninen matkakortti.

Toki Vanhasen blogimerkinnöistä voi tehdä myönteisiäkin havaintoja. Ainakin hän on selvästi kirjoittanut tekstinsä itse. On hyvä, että pääministeri ei anna avustajiensa vaikuttaa mielin määrin merkittäviä asioita koskeviin lausuntoihinsa.

Aiheesta lisää:
Lue Matti Vanhasen päiväkirjamerkintä 4.8.2008

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

  • Ilmoitukset